Fafelületek kategória

A ThermoShield® Nature egy csúcstechnológiás favédő bevonat, valamennyi kültéri faépítményre

A bevonat mikroszkopikus méretű kerámiagömböcskék millióiból áll, amelyek egy kiváló minőségű kötőanyagba egyenletesen vannak beágyazva. A kerámiaszemcsés szigetelő festék biztosítja a hővédelmet.

A különleges, gyantaszerű kötőanyag egy féligáteresztő membrán funkcióját látja el. A külső térből érkező vizet egyáltalán nem engedi a fába, a belső nedvességet azonban átengedi, így – féligáteresztő membránként – optimalizálva a fa belső nedvességtartalmát.
Az alapanyag színezésével több, mint 4 000 féle színárnyalat előállítása lehetséges.
A ThermoShield Nature nagyon jól fed, gyorsan szárad és oldószermentes.
A ThermoShield különleges összetétele megakadályozza a gyors kifakulást...

Tovább

A fafelület két legnagyobb ellensége, és azok hatásai

A fafelület egyik legnagyobb ellensége a víz.

A nedvesség behatol a rostok közé, és megduzzasztja a fát. A nedves fa kiváló táptalajt nyújt az egyes gombafajoknak, amelyek elszíneződéseket okoznak, és károsítják a fa szálszerkezetét is.

A másik a napsugarak hőenergiája.

Amikor egy fafelület napsugárzásnak van kitéve, a fában lévő nedvesség gyorsan távozik, önmaga pedig felmelegszik. A térfogata lecsökken, szárazzá és törékennyé válik, repedezik. Megfelelő hővédelemre van szüksége.

Ez a két külső hatás váltakozva éri a fát. Ennek az állandó hatásmechanizmusnak az eredményeként repedezik szét, és kezd el vetemedni, csavarodni. Ugyanis állandó mozgásban van, hol kitágul, hol pedig összeszárad...

Tovább

Kültéri faépítményeit hosszútávon védi a Thermoshield hőszigetelő festék

A fa- és gerendaházak, fa melléképületek, üdülők faszerkezetek tartós védelme örökös problémaforrás volt eddig.

Amikor a fa hosszú élettartamáról beszélünk, akkor két dologról érdemes szót ejteni: a favédelemről és a felületkezelésről. Tudta azt, hogy a kültéri faépítmények élettartama és szépsége főként a felületük megfelelő kezelésén múlik?
Egy varázslatosan egyszerű megoldást biztosít a fa felületének kezelésére és védelmére a ThermoShield Nature hőszigetelő festék.

Az egyik ismerősömnek is kedvence a fa. Imádja, hiszen mesés hangulatot nyújt, és emellett igen kellemes paraméterekkel bír. Egyik nap ellátogattam a barátomhoz. Amikor rákérdeztem, hogy milyen a faház, először elmondta mennyire jó benne élni...

Tovább